2022. 12. 01., Csütörtök, 06:00

Három héttel karácsony előtt újabb tanárokat rúgtak ki

Összesen nyolc tanárt rúgtak ki szerdán, mert kiálltak egy jobb és igazságosabb oktatási rendszerért.

Úgy tűnik a kormány a megoldások helyett most még nagyobb olajat öntött a tűzre, ugyanis szerdán napközben jött a hír, hogy három budapesti iskolából újabb tanárokat rúgtak ki, amiért polgári engedetlenségben vettek részt.

A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – 2022. december 1-ji hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát

– közölte a Belügyminisztérium az MTI Sajtószolgálatán keresztül. A Telex információi szerint az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december 1-től.

A diákok még szerda estére tüntetést szerveztek a Belügyminisztérium elé, ahol is azt követelték, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a tanárok kirúgását. Arról pedig már mi is írtunk korábban, hogy jövő héten folytatódni fognak a megmozdulások, csütörtökön országos sztrájk lesz, míg pénteken a diákok fognak tüntetni az MTVA előtt. Sőt jövő év elején egy rendhagyó sétát szerveznek a demonstrálók, ahol is Miskolctól egészen Budapestig fognak menetelni.

Erre már nehéz szavakat találni…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: