2022. 12. 09., Péntek, 08:25

10 góllal verte a Veszprém a BL ellenfelét

Nagyon kemény játékkal, szinte átgázolt a Wisla Plockon a Telekom Veszprém.

A Telekom Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock együttesét fogadta Bajnokok Ligája mérkőzésen. Az első támadást a Veszprém vezette és Nenadic ragasztott nagy gólt a vendég kapuba. Egy szép labdaszerzés után ElDeraa szerzett gólt és lépett meg 2 góllal a Veszprém. Nenadic varázsolt, gólokat és gólpasszokat jegyzett, a Plock négy gólos hátrányban időt kért a 9. percben (7:3). Jól működött a veszprémi védelem és Corrales is bravúrokat tudott bemutatni, ezért a félidő közepéhez érve 7 gólos volt a hazai előny (11:4). A lengyelek továbbra sem találták a Veszprém védekezésének az ellenszerét, így a vendég edző kénytelen volt másodszor is időt kérni a 18. percben (12:4). A Plock emberhátrányban is közelebb tudott jönni, 3 gólt szereztek zsinórban, ezért Ilic időt kért. Remekül játszott a Veszprém támadásban és védekezésben egyaránt, így a félidő hajrájában 8 gólos különbségre tett szert, ami maradt is a félidőre (17:9).

A második félidőben a vendégek támadtak először, de egy kontra után Nilsson talált be először, majd Strlek találatával 10 gól volt a csapatok között (19:9). Nenadic remek teljesítménye folytatódott a második félidőben is, remekül szervezte a hazai akciókat. Egy kisebb hazai rövidzárlat után a Plock visszajött 6 gólra. Yahia egy rossz mozdulat után megsérült, el is hagyta a játékteret. A félidő közepéhez érve a Veszprém tartotta a magabiztos vezetését és emberelőnybe is került egy vendég piros lap után (25:18). A lengyel csapatban Kosorotov volt igazán elemében, de a Veszprém nem engedte közelebb a vendégeket. A Nenadic show véget ért, 9. gólját szerezte, majd tapsvihar közepette leült a kispadra. A Veszprém végül fölényes, 10 gólos győzelmet aratott. végeredmény Telekom Veszprém – Wisla Plock 32:22.

Először is gratulálok a csapatomnak a kiváló játékért, nagyszerűen kézilabdáztunk ma. Zágrábban nem sikerült nyerni, jó játékot mutatni, de jól reagált ma a csapat. A védekezéssel az első félidőben különösen elégedett voltam. Tudtunk néhány lerohanást vezetni és könnyű gólokat szerezni. Jól kézilabdáztunk, többek között Petar Nenadic és Andreas Nilsson is jó teljesítményt nyújtott ma. A második félidőben volt 7 perc, amikor nem voltunk annyira jók, de utána visszaszereztük a lendületünket. Bízom benne, hogy Yahiával nincs akkora gond, gyors felépülést kívánok neki. Sok sikert a Plocknak és Xavinak a Kielce elleni derbihez és persze a továbbiakban is!

- értékelte a mérkőzést követően Momir Ilic. A Telekom Veszprém jövő héten csütörtökön játsza az idei naptári év utolsó Bajnokok Ligája mérkőzését, akkor a román C.S. Dinamo Bucuresti otthonába látogatnak majd.

Bravó srácok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: