2022. 12. 14., Szerda, 10:00

Karácsonyfakörkép - Mutatjuk hol, mennyiért vehetünk fenyőfát idén Veszprémben

Kínálat bőven van, mint mindig, de azért akadnak különbségek árban és minőségben is.

Ahogy már évek óta, idén is úgy gondoltuk, megkönnyítjük kicsit a dolgotokat és körbenézünk, hol mennyiért dobálják idén a fenyőket. Mint mindig, most is az ezüst, a luc és a nordmann fenyő van terítéken, az áruk viszont változó. Idén már haramdik éve készítjük el a karácsonyfakörképünket, így az is igazán látványos, hogy az évek alatt mennyit drágulnak a fák. 

Elindult a karácsonyfa vadászat – Mutatjuk hol mennyibe fáj egy fenyő Veszprémben

Elindult a karácsonyfa vadászat – Mutatjuk hol mennyibe fáj egy fenyő Veszprémben

Kínálat bőven van, mint mindig, de azért akadnak különbségek árban és minőségben is. Körbejártuk a várost, hogy nektek ne kelljen, mutatjuk mik a tapasztalatok:

1.

A nagy Tesconál, a kis Tesconál, a Cholnoky Jenő utcai Lidlnél, Jutasi úti Sparnál és a Stop Shopnál ugyanaz a cég árulja a fákat, így a díjszabás is teljesen egyforma. Ha ezeken a helyeken vásároltok, bőven lesz miből választanotok, első és másod osztályú fákból egyaránt. 

2.

Vásárcsarnoknál csak úgy, mint tavaly, most is szép fákat lehet találni, bár szembetűnő az árnövekedés, tavalyhoz képest minden egy kerek ezressel drágább. A nordmann ára 7000 Ft/ méter, az ezüst 5000 Ft/méter és a lucfenyő 4000 Ft/méter. A fák pedig Zala megyéből származnak, szóval akinek fontos a környezetvédelem, annak ez mindenképp jó pont. 

3.

Innen nem messze, a Szakszervezetek Házánál is találtok fenyő árust, itt is bővan van választék: a luc métere 4000 forint, az ezüsté 5000 forint és a nordmanné pedig 7000 forint - tehát szintén 1000 forinttal drágább minden, mint tavaly. A fenyők Zala megyéből érkeznek, ami plusz pont lehet a környezetvédőknek. 

4.

A Kálvin János parknál  darabáras fákat vehettek, mondjuk úgy, hogy ezek elég változók, hiszen minden megállapodás kérdése, de egyébként a luc akárcsak tavaly, idén is 5000, az ezüst egy ezressel olcsóbb tavalyhoz képest, így 7000 forinttól indul, a nordmann pedig 10000 forintos áron kaphatók. Valójában itt minden ugyan annyi, kivéve ami olcsóbb, alkudni pedig továbbra is ér, szóval csak ügyesen!

5.

Végül, a kis Tescotól nem messze a Stadion utcán található egy fenyőárus - évek óta itt a legolcsóbb a fa a városban. Jóllehet itt is drágult egy picit az ár, de összességében a legkisebb árnövekedést itt tapasztaltuk. Náluk a nordmann fenyőnek 5800 Ft métere volt tavaly, idén 200 forinttal emelkedett az ár, így most 6000 métere, az ezüstnek 4000 forint métere, a lucnak pedig csupán 3000 forint, ezek 500 forinttal kerülnek többe, mint tavaly - elég baráti még mindig. 

Ti hol veszitek a fát idén?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: