2023. 01. 18., Szerda, 22:01

Óriási magyar vereség a házigazda svédek ellen

Kikapott a magyar válogatott az első középdöntős mérkőzésén.

Szerda este játszotta az első középdöntős mérkőzését a magyar férfi kézilabda válogatott a világbajnokságon. Miután a mieink csoport harmadiként jutottak tovább a csoportjukból, a C csoport első helyezettjével, a házigazda és az EB címvédő Svédországgal kezdték meg a középdöntőt. A svédek bombaformában érkeztek meg a mérkőzésre, ez pedig meg is látszódott az összecsapáson. A házigazdák már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és bár a magyar csapat tartotta magát Rosta és Bodó által, de utol érni nem tudták az ellenfelet. A félidőben négy gólos svéd vezetéssel mentek a csapatok (18:14).

A második félidőben egy totális összeomlás jött magyar oldalon. A svédek kapusa, Andreas Palicka sorra mutatott be bravúrosabbnál bravúrosabb védéseket, míg mi támadásban és védekezésben is sorra hibáztunk. A második játékrész közepén még lett volna lehetőségünk felzárkózni két gólra, de nem éltünk a lehetőséggel, amit a házigazda ki is használt és egyre jobban elszakadtak tőlünk. Az utolsó 10 percben már 10 gól is volt a különbség, a végére pedig csak az maradt kérdésnek, hogy hány góllal kapunk ki. Az utolsó másodpercekben Rosta Miklós még be tudott találni, aminek köszönhetően csak mínusz kilenc lett közte. Végeredmény Svédország – Magyarország 37:28.

Legközelebb pénteken lép pályára, akkor Brazília lesz az ellenfél. A brazilok csoport másodiként jutottak be a középdöntőben és szerdán sikerült legyőzniük Portugáliát. Ahhoz, hogy Magyarországnak matematikai esélye maradjon a negyeddöntőkbe jutásra, muszáj legyőzniük pénteken Brazíliát.

Hogy tetszett a meccs?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: