2023. 04. 26., Szerda, 19:49

Az elődöntőben búcsúzott a Fejér-B.Á.L. a Liga-kupából

Nem sikerült megfordítani a párharcot a visszavágón.

Szerda este került megrendezésre a férfi Liga-kupa elődöntőjének a másodi párharca, ahol a Fejér-B.Á.L. Veszprém a HE-DO B BRAUN Gyöngyös csapatával küzdött meg. Az első mérkőzésen a Veszprém hazai pályán 4 gólos vereséget szenvedett a gyöngyösi alakulattól (26:30), de Éles József klubja nem engedte el a döntőbe jutást és mindent megtettek, hogy idegenben bravúrt érjenek el.

A mérkőzés veszprémi góllal kezdődött, Hári Levente talált be a hazaiak kapujába. Egymás után jöttek a gólok mind a két oldalon, fej-fej mellett haladt a két csapat. A Veszprém azonban egészen a 26. percig tudta magánál tartani a kezdeményezést, ekkor azonban a Gyöngyös fordítani tudott (14:13). Azonban ellépni nem tudtak a házigazdák, sőt Élesék megint fordítottak, azonban a félidőre 16:16-os döntetlennel mentek a csapatok.

A második játékrészben a Gyöngyös ragadta magához az előnyt, a 34. percben először tudtak ellépni két góllal. Tíz perc játékot követően aztán újra egál volt, majd megint a Veszprém ment eggyel (22:23). Az egész mérkőzésre jellemző volt a kiélezett küzdelem, amit jól példálózott, hogy egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. A hajrára azonban a Gyöngyösnek jött ki jobban a lépés, egymás után négy gólt dobtak, amivel 31:27-re módosult az állás. Ezt már nem tudták visszahozni Szmetánék, és végül két góllal kikaptak (34:32).

Összesítésben 58:64-es végeredménnyel búcsúzott a Veszprém a Liga-kupából.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: