2023. 06. 04., Vasárnap, 19:38

Egy bronz és egy ezüst jutott a magyar csapatoknak a női kézilabda Final4-on

Most először játszott két magyar klubcsapat a női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjében.

Hétvégén került megrendezésre a női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője Budapesten. A tornát azért is követte kiemelt figyelem, mert a sorozat történetében először jutott be két magyar csapat a legjobb négy közé, a Győri Audi ETO, valamint az FTC-Rail Cargo Hungaria. Az elődöntőben a Győr a Vipers Kristansand csapatával küzdött meg, és bár a végére sikerült feljönni a magyar csapatnak egy gólra, nem tudták behozni az egész meccsen jól játszó norvég címvédőket. Az ETO két góllal, 35:37-re kikapott, így ők csak a bronzéremért küzdhettek.

A Fradi történelme során először jutott be a Final4-ba, és ha már bekerült, akkor rögtön egy bravúros győzelemmel is indítottak. Az elődöntő másik párharcán ugyanis csodálatos játékkal és egy utolsó másodperces góllal legyőzték a dán Team Esbjerget, ezzel pedig továbbjutottak a vasárnapi döntőbe.

A helyosztók játéknapján a Győr az Esbjerggel játszott a bronzéremért, és bár a félidőben 7 góllal is vezettek a magyarok, a vége igen csak szorosra kerekedett. A dánok visszakapaszkodtak a mérkőzésbe, de a lefújáskor az ETO örülhetett, egy góllal legyőzték az ellenfelüket (28:27).

A döntőben az elmúlt két szezon győztese, a Kristansand és a torna talán egyik legnagyobb meglepetés csapata, a Fradi lépett pályára. A címvédő norvégok lehengerlő játékkal kezdték meg a mérkőzést, 5:1-re el is léptek a fővárosiaktól. A Fradi a félidőre feljött mínusz egyre, de a második félidőben már nem igen tudtak közelebb kerülni az ellenfelükhöz. Végül 28:24-re a Kristansand nyerte a döntőt, ezzel pedig 2021 és 2022 után idén is ők emelhették magasba a Bajnokok Ligája trófeát.

A Győr tehát bronzérmet szerzett, míg a Fradi első négyesdöntős szereplésük során az ezüst is jutott. A budapesti MVM Dome-ban szinte mind a két nap teltház volt, rengetegen érkeztek buzdítani a két magyar csapatot. Bár az aranyérem nem egy magyar csapat nyakába került, így is büszkék lehetünk a két csapatra!

Szép volt lányok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: