2023. 07. 05., Szerda, 17:25

Na ez fordulat: Cupara megy, Ignacio Biosca érkezik

Az elmúlt napokban sokat lehetett olvasni arról, hogy a szerződése lejárta előtt elhagyja a Királynék városát a szerb hálóőr. Szerda délután be is jelentette a hírt a klub, majd nem sokkal később azt is, hogy ki érkezik helyette.

Vladimir Cupara tavaly decemberben bejelentett szerződéshosszabbítása ellenére a szezon végén jelezte, hogy nem szeretné megkezdeni a következő idényt a Telekom Veszprém kötelékében. Ezért a klubvezetés hosszas tárgyalás után, amellett döntött, hogy a játékos kérésének eleget téve elengedi őt a Dinamo Bukaresthez, amely kivásárolja őt a szerződéséből – olvasható a klub közleményében.

Vladimir Cupara tehát már nem kezdi meg a felkészülést a 2023/24-es szezonra a Telekom Veszprémmel. Cupara 2019-ben a lengyel Kielcétől érkezett csapatunkhoz, 174 mérkőzésen lépett pályára veszprémi színekben. A szerb kapus ez idő alatt remek védései mellett 20 gólt is szerzett. Több trófeát is elhódított magyarországi pályafutása alatt, egyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes és ugyancsak háromszor nyert SEHA-ligát is a csapattal, míg a Bajnokok Ligájában kétszer is ott volt a kölni négyesdöntőben.

Hogy ki lesz Rodrigo Corrales poszttársa arra nem kellett sokat várni, ugyanis szerda este a klub azt is bejelentette, hogy Ignacio Bioscaval 1 évre szóló szerződést kötött a Telekom Veszprém. Mint írják, a 27 éves, barcelonai születésű kapus, 200 cm magas, 98 kilogramm, az előző szezont még az Európa Ligában kezdte a Kadetten Schaffhausen együttesében, most a Wisla Plocktól érkezik az Építőkhöz. És miután Biosca szerződése a szezon végén lejárt, szabadon igazolhatóvá vált, így a Telekom Veszprém leigazolta a spanyol kapust. 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: