2023. 09. 17., Vasárnap, 09:43

16 gólos Telekom Veszprém győzelem az újonc ellen

Ligetvári Patrikék a PLER Budapest csapatát fogadták a hétvégi bajnokin.

A K&H Férfi Kézilabda Liga 3. fordulójában az újonc PLER-Budapestet fogadta az Építők a Veszprém Arénában. A találkozót a hazaiak kezdték jobban és az 5. percben már három találattal vezettek (5:2). Corrales több védést is bemutatott, amit a veszprémiek ki is használtak elöl, Ligetvári első gólja után már öt volt a különbség (10:5). A félidő közepén volt némi hiba és pontatlanság a játékban, ami miatt időt kellett kérnie Momir Ilicnek, de ezután rendezték a sorokat. Descat büntetője után ismét öt góllal vezetett a Veszprém, támadásban és védekezésben is jól teljesítettek, aminek meg is lett a gyümölcse és az első játékrész hajrájára fordulva már kilenc volt a két alakulat között (18:9). Végül Biosca védése után, Descat negyedik találatával alakult ki a 21:10-es félidei eredmény.

A szünet után ott folytatta a Veszprém, ahol az első félidő végén abbahagyta, Marguc két góljával már 23:10-re meglépett a rekordbajnok. A 43. percben Ligetvári és Marguc találataival már tizenöt gól volt a differencia (28:13). A mérkőzés hajrájára fordulva továbbra is magabiztosan vezetett Ilic csapata, felváltva potyogtak a gólok, de a különbség így sem változott. A 37:21-es végeredményt Andreas Nilsson állított be, ezzel pedig megszerezte a Veszprém a negyedik bajnoki győzelmét.

Nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani ma, persze voltak hibáink, ahogy Momo is említette. Most a legfontosabb, hogy készülünk a Montpellier ellen, ez van fókuszban.

- nyilatkozta Ligetvári Patrik, a Veszprém balátlövője a mérkőzést követően. A Telekom Veszprém legközelebb a Montpellier ellen küzd meg a Bajnokok Ligájában. Ez lesz az idei szezon első hazai BL mérkőzése.

Gyerünk tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: