2023. 09. 25., Hétfő, 06:45

„Kijött a képességek közti különbség” – 8 góllal győzött a Szeged Élesék ellen

Szombaton Veszprém-Szeged mérkőzést rendeztek a Március 15-i úti sportcsarnokban.

Hétvégén rendezték meg a K&H Férfi Kézilabda Liga 4. fordulóját, ahol is a Fejér-B.Á.L. Veszprém hazai pályán fogadta a tavalyi szezon második helyezettjét, a Pick Szegedet. A Tisza parti alakulatnak nem sok ideje volt pihenni, ugyanis csütörtökön még Németországban játszottak Bajnokok Ligája mérkőzést a Kiel ellen. Jól kezdte a mérkőzést a Veszprém, ki tudták használni a vendégek fáradtságát. Hornyák Bence góljával a 6. perben vezetni is tudtak (4:3), de a Szeged nem engedhetett meg magának egy betlit sem. A félidőben 3-4 góllal el is léptek, azonban volt, hogy vissza tudott kapaszkodni Danyi Gábor csapata. A szünetre végül 13:17-es szegedi vezetéssel mentek a csapatok.

A második játékrészben jobban kinyílt az olló. Danyi Gábor, a Fejér-B.Á.L. edzője úgy fogalmazott, hogy kijött a képességek közti különbség a Szeged és a Veszprém között. A Tisza parti csapa el tudott lépni 7 góllal is, és bár a veszprémi fiatalok küzdöttek és tartották magukat, nem tudtak közelebb kapaszkodni.

A végeredményt Marin Jelinic állította be, aki meglőtte a vendégek 34. gólját, így végül 26:34-re kikapott a Veszprém. A hazaiak legeredményesebb játékosa Szmetán Péter lett, aki 5/5-ös mutatóval zárt.

Az ötödik fordulóban sem lesz könnyű dolga a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, október 8-án ugyanis a Fradi otthonában lépnek majd pályára.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: