2023. 11. 05., Vasárnap, 18:21

Szuper kezdeményezés a Cholnoky-n nemrég nyílt csereberepont

Ami valakinek szemét, másnak kincs is lehet.

Több olyan tárgy van otthonunkban, amit mi már nem használunk, de kidobni is sajnálunk. Foglalják a helyet, és fejtörést okoznak, hogy mit is kezdjünk velük. Miért is ne lehetne új élete egy teljesen jó, széknek, asztalnak, szőnyegnek, vagy tányér készletnek? 

Végre mi is megnéztük magunknak a Cholnoky Jenő út 34. szám alatt található csereberepontot. A gyűjtőhely használati útmutatója szerint itt pénzmozgás nélkül lehet hasznos eszközökhöz jutni, vagy megszabadulni azoktól, amik már csak porosodnak valahol az otthonunkban - akár mindkettő.

A szabályok szerint ruhákat, bútorokat, sérült és elromlott eszközöket nem, de minden más háztartási, vagy szórakozási terméket, edényt, könyvet, játékot, stb. ott lehet hagyni a cserebereponton.

Sajnos ennek ellenére mi elég sok szemetet találtunk, olyan tárgyakat, amelyek már bőven használhatatlanok. Úgy tűnik hiába a szabály, ez elkerülhetetlen.

Persze ettől még szuper kezdeményezés és rengeteg hasznos holmit is találhatnak a szemfülesek. Így aztán, mi is felhívjuk a figyelmet rá, hogy ez nem egy szemétlerakó, hanem egy esély a körforgásos gazdaság jegyében.

Fontos szempont, hogy mindig legyen rend a Swop-boxban és a környezetében, mert így tudjuk sokáig használni ezt remek lehetőséget. A rosszabb állapotú bútorokhoz, berendezési tárgyakhoz kérjük, továbbra is rendelj díjmentes lomtalanítást, ill. azokat Te magad is bármikor leadhatod a hulladékudvarban -írják.

Csak rajtunk áll, hogyan használjuk ki. Gratula az ötletgazdáknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: