2024. 02. 04., Vasárnap, 13:28

Bámulatos tortával száll versenybe a Kokó cukrászda

A 2024-es Kulináris Olimpián február 4-én, Stuttgartban méretteti meg magát a Kokó díszítő cukrásza, Steierlein-Reichert Míra. 

Az IKA/Kulináris Olimpia a világ legrégebbi, legnagyobb és legváltozatosabb nemzetközi szakács-cukrászversenye. A szakácsok és cukrászok szenvedélyesen dolgoznak az alapanyagok, az elkészítés és a prezentáció tökéletes összjátékán. Az Olimpia négy évente kerül megrendezésre Németországban, az eddigi évek tapasztalatai szerint közel 60 ország, több, mint 2500 versenyzője nevez étel-és torta különlegességeivel.

A veszprémi Kokó cukrászda egyik díszítő cukrásza, Steierlein-Reichert Míra is úgy döntött, idén megméretteti magát egy lélegzetelállító tortával. Két hónapon át, éjjel-nappal dolgozott rajta, elmondása szerint az eddigi munkái közül a legaprólékosabb lett, nekünk innen olyan realisztikusnak tűnnek a Noé bárkáját megidéző kreáció állatai, hogy csak ámulunk és bámulunk.

Minden eddigi munkámhoz képest ez lett a legaprólékosabb. Kicsit szerettem volna kilépni a komfortzónámból, nagyon sok ilyen jellegű tortát készítek a mindennapokban, de nyilván nem ilyen kaliberűt, ilyet nem lehet egyik napról a másikra elkészíteni, úgyhogy ezért is nagyon fontos egy ilyen verseny, mert nem csak az a fontos, milyen eredménnyel térünk majd haza, hanem az idáig megtett út, amiből rengeteget tanultam, az egy igazi ajándék. Nagyon köszönöm, hogy ezt megtehetem, hogy ilyen hátteret és támogatást kapok a cukrászdától, hogy az álmaimat megélhetem. 

nyilatkozta Míra. 

Míra egyébként 2022-ben, Luxemburgban a Culinary World Cup verseny megmérettetésén egyszer már győzedelmeskedett. 

Egyszerűen lélegzetelállító ez a torta és nagyon szurkolunk Neked Míra! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: