2024. 03. 18., Hétfő, 06:00

12 év után ismét olimpián a magyar férfi kézilabda válogatott

Elképesztő mérkőzésen vívta ki a kijutást a magyar csapat.

Március 14. és 17. között került megrendezésre a férfi kézilabda olimpiai selejtező, ahol Norvégia, Portugália, Tunézia és Magyarország küzdöttek meg a két kvótáért. A Tatabányán megrendezésre került tornán a mieink Tunézia ellen kezdtek, akiket sikerült is legyőzni. A szombati játéknapon viszont Norvégiától vereséget szenvedtünk, így vasárnap jöhetett a Portugálok elleni ki-ki mérkőzés.

A portugálok elleni összecsapást a mieink kezdték jobban, támadásban Szita remekelt, míg a félidő felétől hátul, a magyarok kapujában Bartucz mutatott be óriási bravúrokat. Több góllal is vezetni tudott a magyar válogatott, de a luzitánok nem adták fel, és egyenlíttetettek, majd a félidő végén a vezetést is megszerezték. Imre Bence hétméteres góljával azonban sikerült ikszre menteni az első 30 percet. Félidőben Magyarország – Portugália 16:16.

A második játékrészt a Portugálok kezdték jobban. Sikerült ellépniük tőlünk, míg nálunk sokszor akadozott a támadójáték. 10 percet követően 19:21 volt az állás a portugáloknak. De Chema Rodriguezék sem adták fel, egy óriási roham után sikerült nekünk is visszakapaszkodnunk és a 48. percben 22:22-es döntetlen volt az állás. Aztán jött a csoda és a bravúr. Leírhatatlan az, amit az utolsó 10 percben művelt a magyar válogatott. Sikerült megszerezni a vezetést, majd végig maguknál tartva azt, 3 góllal legyőzték Portugáliát. Imre Bence mindent belőtt, míg Bartucz hatalmas védésekkel biztosította be a győzelmet. Végeredmény: Magyarország – Portugália 30:27.

Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar férfi kézilabda válogatott kijutott a nyári párizsi olimpiai játékokra! Gratulálunk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: