2024. 04. 22., Hétfő, 09:57

Ma van a Föld napja!

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

A Föld napja alkalmából április 22-én különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Föld napját 175 országban tartják, Magyarországon pedig 1990 óta rendezik meg.

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért.

Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

Majd 20 év eltetltável, 1990-ben világmozgalommá vált.

Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit – a bioszféra pusztulását, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagosodást, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes hulladékokat, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét stb. – látva kezde-ményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet - írja a fna.hu

És hogy mit tehetsz az ügy érdekében?

Figyelj a környezet védelemére, igyekezz fenntartható életet élni és egyél kevesebb húst - így máris rengeteget tehetsz a világért, ahol élünk.

Tegyünk ma mindannyian valamit a Földért!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: