„Kire szavaz Veszprém?” cikksorozat – 1. választókerület

2024. 05. 08., Szerda, 07:04

„Kire szavaz Veszprém?” cikksorozat – 1. választókerület

A „Kire szavaz Veszprém?” című cikksorozatunkban időről időre bemutatunk egy egyéni választókerületet, hogy melyik városrészt fedi le, illetve, hogy kikre szavazhatnak majd az ottlakók. Mostani írásunkban az 1. számú egyéni választókerületet mutatjuk be.

Az 1. számú egyéni választókerület Gyulafirátótot és Kádártát foglalja magába. Összesen 4302 ember jogosult a választásra ebben a kerületben, és öt szavazókörre van felosztva (ebből 3 Gyulafirátóton, míg 2 Kádártán található). Hogy pontosan melyik utcák tartoznak ebbe a választókerületbe, az IDE kattintva tudjátok megnézni. 2019-ben Katanics Sándor, a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd szövetség színeiben legyőzte a Fidesz-KDNP jelöltjét, Czaun Jánost, aki korábban a választókerületet képviselte, rajtuk kívül nem indult más. Katanics a szavazatok 51,62%-t szerezte meg (957 szavazat), míg Czaun 48,38%-t kapott (897 szavazat). 5 évvel ezelőtt 45,13%-os volt a részvételi arány.

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Lesz bőven választék április 9-én.

Az öt évvel ezelőtti választásokhoz képest idén 5 jelölt neve is szerepelni fog a szavazólapon. Katanics Sándor, jelenlegi önkormányzati képviselő újra indul a mandátumért. A Fidesz-KDNP azonban ezúttal már nem Czaun Jánost indítja a kerületben, hanem Varga Tamást. Érdekesség, hogy szintén itt indul a Mi Hazánk polgármesterjelöltje is, Kovacsics Zsolt.

A 1. számú egyéni választókerület jelöltjei:

  • Katanics Sándor (Híd a Városért – MSZP – DK – Momentum – Párbeszéd)
  • Varga Tamás (Fidesz – KDNP)
  • Guti László (Együtt Veszprémért)
  • Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk)
  • Plechinger Dzsenifer (MKKP)

Június 9-én az önkormányzati választások mellett európai parlamenti választásokat is tartanak. A szavazásról, valamint az indulókról átfogóan ITT írtunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: