2024. 05. 09., Csütörtök, 00:00

„Kire szavaz Veszprém?” cikksorozat – 2. választókerület

A „Kire szavaz Veszprém?” című cikksorozatunkban időről időre bemutatunk egy egyéni választókerületet, hogy melyik városrészt fedi le, illetve, hogy kikre szavazhatnak majd az ottlakók. Mostani írásunkban a 2. számú egyéni választókerületet mutatjuk be.

Az 2. számú egyéni választókerület a Haszkovó egy részét, valamint a Levéltár és a Török Ignác utca környékét foglalja magába. Összesen 3808 ember jogosult a választásra ebben a kerületben, és öt szavazókörre van felosztva. Hogy pontosan melyik utcák tartoznak ebbe a választókerületbe, az IDE kattintva tudjátok megnézni. Csak úgy, mint az 1. számú választókerületben, 2019-ben itt is az ellenzéki összefogás jelöltje szerzett mandátumot. Öt évvel ezelőtt a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd szövetség színeiben induló Gerstmár Ferenc legyőzte helyi Fidelitas korábbi első emberét, Bóka Bencét. Gerstmár 764 szavazatot szerzett, ezzel begyűjtve a voksok 48,17%-t. A Fidesz-KDNP jelöltje, Bóka Bence 645 szavazatot szerzett (40,67%). Ebben a kerületben volt egy harmadik jelölt is, Kavalecz Tibor (Lokálpatrióták), aki 177 szavazatot kapott. 2019-ben 40,70%-os volt a részvételi arány.

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Lesz bőven választék április 9-én.

Az öt évvel ezelőtti választásokhoz képest idén 5 jelölt neve is szerepelni fog a szavazólapon. A korábban mandátumot szerző Gerstmár Ferenc azonban ezúttal nem az ellenzéki összefogás színeiben indul, hanem az Együtt Veszprémért formációban. A Híd a Városért – MSZP – DK – Momentum – Párbeszéd szövetség Sőregi Attilát fogja indítani itt. A Fidesz-KDNP is új jelöltet választott a kerületre, ők Mészáros Richárdot indítják.

A 2. számú egyéni választókerület jelöltjei:

  • Sőregi Attila (Híd a Városért – MSZP – DK – Momentum – Párbeszéd)
  • Mészáros Richárd (Fidesz – KDNP)
  • Gerstmár Ferenc (Együtt Veszprémért)
  • Kenyeres Zoltán (Mi Hazánk)
  • Vöröss Gábor (MKKP)

Június 9-én az önkormányzati választások mellett európai parlamenti választásokat is tartanak. A szavazásról, valamint az indulókról átfogóan ITT írtunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: