2024. 05. 10., Péntek, 00:00

„Kire szavaz Veszprém?” cikksorozat – 3. választókerület

A „Kire szavaz Veszprém?” című cikksorozatunkban időről időre bemutatunk egy egyéni választókerületet, hogy melyik városrészt fedi le, illetve, hogy kikre szavazhatnak majd az ottlakók. Mostani írásunkban a 3. számú egyéni választókerületet mutatjuk be.

Az 3. számú egyéni választókerület a Haszkovó egy másik részét, a Jutasi út, a Halle utca és a Stromfeld és a Munkácsy utca egy-egy részét foglalja magába. Összesen 3416 ember jogosult a választásra ebben a kerületben, és öt szavazókörre van felosztva. Hogy pontosan melyik utcák tartoznak ebbe a választókerületbe, az IDE kattintva tudjátok megnézni. Az előző választásokon ezt a kerületet a Fidesz-KDNP vitte el. Stigelmaier Józsefné a szavazatok 41,01%-t szerezte meg, 13 szavazattal megelőzve az ellenzéki összefogás közös jelöltjét, Zakar Csabát. A Lokálpatrióták öt évvel ezelőtt itt is indítottak jelöltet, Molnár Ernő 260 voksot húzott be akkor.

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Véget ért az ajánlásgyűjtés időszaka, mutatjuk, kik szerepelnek majd a szavazólapokon

Lesz bőven választék április 9-én.

2019-hez képest új jelöltek indulnak a kerületben, szám szerint hatan. A Fidesz-KDNP Rektor Dórát indítja Stigelmaierné helyett, az ellenzéki összefogás pedig Guzslován Gábort fogja, aki öt évvel ezelőtt a 4. számú egyéni választókerületben szerzett mandátumot. Ez az egyetlen választókerület, ahol az 5 listát állító jelölő szervezeten kívül indul egy független jelölt is.

A 3. számú egyéni választókerület jelöltjei:

Guzslován Gábor (Híd a Városért – MSZP – DK – Momentum – Párbeszéd)

Rektor Dóra (Fidesz – KDNP)

Pál Endre (Együtt Veszprémért)

Zsigmond László (Mi Hazánk)

Forray Zsolt (MKKP)

Horváth Elemér (független)

Június 9-én az önkormányzati választások mellett európai parlamenti választásokat is tartanak. A szavazásról, valamint az indulókról átfogóan ITT írtunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: