Azt hitted, már semmi nem lephet meg a Balaton-parti gasztroőrületből? Nos, tessék kapaszkodni a fagylaltoskanálba: tücsökfagyi is van már a kínálatban!
A Ciripella névre keresztelt, enyhén sokkoló édességet a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó dobta piacra – és ezzel azonnal berobbant a „Balaton Fagyija” versenyen is. A fagyi mögött Pálfi Attila, a helyi fagyigéniusz áll, aki évről évre újabb „miért-ne?” típusú ízkombókkal borzolja a kedélyeket.
Volt már hekkfagyi, lángosfagyi... most meg jön a ciripelés!
Igen, jól olvastad: hekk, sajtos-tejfölös lángos után most tücsök. De nem csak úgy odadobva!
A Ciripella egy gyönyörűen komponált karamellás, mogyorós, csokis Gianduja álomfagyi, amit megkoronáz egy adag sós karamell – és a tetejére? Ropogós tücsök, baby!
Természetesen a tücskök nem a fűből lettek összeszedve: a mestercukrász Csehországból szerzi be őket, és állítólag olyan ízük van, mint a pirított napraforgómag.
És hogy honnan jött az ötlet?
„Éjfél körül jött, egy kis éjszakai fürdőzés után – először szúnyoggal próbálkoztam volna, de azt nem lehet enni… szóval lett a tücsök.” – meséli Attila, aki valószínűleg minden gasztrohipszter lelki vezetője lehetne.
Megeszik? NEMHOGY! Rajonganak érte!
Nem vicc, már az első napokban elfogyott a tücsökfagyi – és nem csak a merész fiatalok álltak sorba, hanem nagyik is bepróbálkoztak egy rovaros gombóccal.