2021. 01. 05., Kedd, 10:21

Ismét közbeszólt a koronavírus, eggyel kevesebb veszprémi a VB keretben

Mint azt már korábban megírtuk, hamarosan kezdetét veszi az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság, amit - talán nem túlzás azt mondani -, hogy nagy kételyek öveznek a koronavírus miatt. Még el sem kezdődött a világverseny, a járvány már is közbeszólt a magyar válogatottnál, ugyanis a Szlovákia elleni felkészülési mérkőzés elmarad, miután az északi szomszédainknál többen megfertőződtek a keretből, valamint tőlünk Ligetvári Patrik nem kapta meg a játékengedélyét a vírus miatt.

Ma reggel adott ki egy közleményt a Magyar Kézilabda Szövetség, amelyben arról tájékoztatta a szurkolókat, hogy a január 8-ra tervezett Szlovákia elleni felkészülési mérkőzés elmarad. A szlovák szövetség arról értesítette az MKSZ-t, hogy a férfi válogatottjuk több tagja is pozitív koronavírus tesztet produkált, így a csapat karanténba került, ezáltal pedig mind az ideutazást, mind a magyarok elleni mérkőzést is le kellett mondaniuk.

Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

Még le sem jött a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjén résztvevő játékosok kezéről a wax, hamarosan újra labdát foghatnak, ugyanis január 13-án kezdődik a férfi kézilabda világbajnokság Egyiptomban.

Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó. Gyógyulást kívánunk az érintett szlovák kerettagoknak! Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a COVID-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon.

- nyilatkozott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István

Sajnos még egy rossz hírről is beszámolt ma a szövetség, a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem tud a válogatottal készülni, és nem lehet tagja a világbajnokságra utazó csapatnak sem. Ezáltal pedig sajnos eggyel kevesebb veszprémi játékosnak szoríthatunk a VB-n. A magyar válogatott az A csoportban, Uruguay, Németország és a Zöld-foki Köztársaság ellen fog pályára lépni a január 13-án kezdődő egyiptomi világbajnokságon. A mieink január 15-én kezdik meg a szereplésüket az afrikai szigetországgal szemben.

Reméljük addig már semmi váratlan esemény nem éri a csapatot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: