2021. 01. 12., Kedd, 17:42

Nagy László: a negyeddöntő a cél a magyar válogatott számára

Szerdán kezdetét veszi az Egyiptomban megrendezett férfi kézilabda világbajnokság, ahol a magyar válogatott majd pénteken kezdi meg a szereplését. A tegnapi sajtótájékoztatón Nagy László, a válogatott csapatvezetője és a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke ismertette az MKSZ hivatalos célkitűzését, amely a legjobb nyolc közé jutás.

Hamarosan a magyar válogatott is pályára lép az egyiptomi világversenyen, ahol az A csoportban fog játszani először a Zöld-Foki Köztársaság válogatottjával (január 15.), majd két nap múlva Uruguay ellen lépnek pályára a mieink (január 17.), végül pedig Németország lesz az ellenfél (január 19.). A csoport minden mérkőzésének Giza városa ad majd otthont.

Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

Még le sem jött a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjén résztvevő játékosok kezéről a wax, hamarosan újra labdát foghatnak, ugyanis január 13-án kezdődik a férfi kézilabda világbajnokság Egyiptomban.

Kedden még egy utolsó sajtótájékoztatót tartott az MKSZ, ahol Nagy László kiemelte, hogy az első két mérkőzésen (Zöld-foki Köztársaság és Uruguay) mindenféleképpen a győzelem cél és szeretnének bekerülni a középdöntőbe, majd onnan a legjobb nyolc közé. Hozzátette, hogy

A jelenlegi helyzetben azt is figyelembe kell venni, hogy egyéb tényezők is közre játszanak, mint például a néhány nappal ezelőtti szállodaváltásunk, az így módosuló utazási idők, a napirendünk, de ha mi csak magunkra tudunk összpontosítani a pályán és a pályán kívül is, akkor minden nehézség ellenére jól jöhet ki nekünk a lépés.

A magyar kézilabda válogatott múlt hét pénteken befejezte a győri edzőtáborozását, majd a január 13-i utazásig Budaörsön folytatta a felkészülést. Gulyás István, a válogatott szövetségi kapitánya értékelte a felkészülést és a következő időszakot is. Elmondta, hogy nagyon jól ki tudták használni a rendelkezésükre álló időt a nehézségek ellenére is, az edzések jó hangulatban teltek, de mindenki nagyon fegyelmezetten dolgozott. A kapitány kiemelte azt is, hogy mindenkire nagy szükség lesz a torna során.

Ismét közbeszólt a koronavírus, eggyel kevesebb veszprémi a VB keretben

Ismét közbeszólt a koronavírus, eggyel kevesebb veszprémi a VB keretben

Mint azt már korábban megírtuk, hamarosan kezdetét veszi az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság, amit - talán nem túlzás azt mondani -, hogy nagy kételyek öveznek a koronavírus miatt. Még el sem kezdődött a világverseny, a járvány már is közbeszólt a magyar válogatottnál, ugyanis a Szlovák

Ezt követően Lékai Máté és Mikler Roland beszéltek a válogatott esélyeiről. Mind a két játékos pozitívan várja a világbajnokságot és nagyon motiváltak, hogy csapatként mindent megtegyenek. Míg a válogatott csapatkapitánya azt emelte ki, hogy jó a hangulat a csapatban és nagyon jól folyik a közös munka, addig a Telekom Veszprém irányítója, Lékai Máté azt hangsúlyozta, hogy arra kell fókuszálniuk, hogy a tavalyi formájukat átmentsék és a felszabadult játék mellett, lépésről lépésre előrébb jussanak.

Pénteken este 20:30-tól kezdődik az első mérkőzése a magyar válogatottnak, amelyről mi is be fogunk számolni majd!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: