2021. 02. 01., Hétfő, 20:59

Így szerepeltek a veszprémi kézilabdázók az egyiptomi vb-n

Vasárnap véget ért az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság, ahol több veszprémi játékos is részt vett a városunk két NB1-es csapatából. Most megmutatjuk nektek, hogy kik hol végeztek.

A Telekom Veszprém csapatából 11 játékos, míg a Veszprémi KKFT-ből 1 játékos volt ott a január 13. – 31. között lezajlott kézilabda világbajnokságon.

Dánia megvédte a világbajnoki címét, spanyoloké a harmadik hely

Dánia megvédte a világbajnoki címét, spanyoloké a harmadik hely

Vasárnap véget ért a 27. Férfi Kézilabda Világbajnokság Egyiptomban, Dánia legyőzte a döntőben Svédországot, ezzel megvédte a világbajnoki címét.

A magyar válogatottba 3 játékost delegált a két veszprémi együttes, Lékai Mátét, Székely Mártont (mind a ketten a Telekom Veszprémből) és Borbély Ádámot (a VKKFT-ből). Mint arról mi is beszámoltunk, a mieink egy nagyszerű menetelést követően a világbajnokság 5. helyét szerezték meg.

Három veszprémi játékos is bejutott a válogatottjaival a legjobb négy közé, Kentin Mahé a franciákkal, míg Rodrigo Coralles és Jorge Maqueda a spanyolokkal. Mind a két csapat kikapott az elődöntőben, így egymás ellen játszották le a bronzmérkőzést, ahol a spanyoloknak sikerült behúzniuk a meccset. Ez tehát azt jelenti, hogy Mahé a negyedik helyen, Coralles és Maqueda pedig harmadik helyen zártak a válogatottjukkal.

A legjobb nyolc között további két játékos jutott még be a Telekom Veszprémből, Kent Robin Tönessen Norvégiával és Omar Yahia a házigazda Egyiptommal. Az összesített sorrend szerint Norvégia a hatodik, míg Egyiptom a hetedik helyet szerezte meg magának.

Blaz Blagotinsekkel felálló Szlovénia a kilencedik helyen zárt a tornán, az Orosz Kézilabda Szövetség néven induló oroszok és köztük a Telekom Veszprém balszélsője, Danil Shishkarev pedig a 14. helyen végeztek. Rögtön mögöttük, a 15. helyen fejezték be nagy meglepetésre a tornát a Manuel Strlek-et a soraiban tudó horvátok, míg a veszprémiek másik beállósával Rogerio „Samba” Moraes-sel felálló Brazília 18. lett a világbajnokságon.

Hatszor választottak Meccs emberét a Telekom Veszprém játékosai közül

Kétségkívül nagyon jól szerepeltek a veszprémi játékosok a tornán, ezt pedig az is bizonyítja, hogy 5 játékos összesen hatszor kapta meg a mérkőzés legjobbjának járó címet – Lékai, Tönessen, Yahia és Moraes egyszer-egyszer, míg a bronzérmet nyerő spanyol kapus, Coralles kétszer.

VB ide vagy oda, nincsen megállás, a Telekom Veszprém játékosai csütörtökön már Bajnokok Ligája mérkőzést játszanak a Barcelona ellen, míg a Veszprémi KKFT játékosai szombaton a Budakalász otthonában lépnek pályára a magyar bajnokságban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: