2021. 04. 28., Szerda, 10:49

Erdős területre épülő benzinkút kérdése osztja meg Alsóörs lakosságát

Nagy port kavart egy új benzinkút és autómosó építésének terve Alsóörsön. A lakosság tiltakozásának hatására a polgármester szavazásra bocsátotta a kérdést.

Tavaly kezdődött el a benzinkút tervezésének folyamata Alsóörsön, amikor eladták a kb. félhektáros területet, ami a település belterületén a 71-es út és Paloznak határa között fekszik. Az évek óta üresen álló területre egy benzinkút, illetve egy háromállású autómosó építését tervezik.

A benzinkút több munkalehetőséget is biztosítana, illetve kiszolgálná az üdülőtelep igényeit is, de mivel a beruházás terve ilyen erős ellenérzést váltott ki sok lakosból, a polgármester szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazáshoz nemcsak a helyi lakosok, hanem a nyaralók tulajdonosai is kaptak szavazólapot, így ők is elmondhatják véleményüket, azonban ezzel is problémák adódtak.

Néhányan azt kifogásolták, hogy a polgármester nem engedi, hogy civilek részt vegyenek a szavazatok számlálásában, emiatt úgy érzik nem lesz garantált a valós eredmény, a polgármester viszont biztosított mindenkit arról, hogy a szavazás anonim és szabályos. A cédulákat péntekig lehetett elküldeni, ezután a polgármester közleményben köszönte meg a résztvevőknek a véleménynyilvánítást, ha a többség ellenzi a beruházást, a benzinkút nem fog megépülni.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: