2021. 07. 02., péntek, 10:45

Itt a Műanyagmentes Július, mutatjuk az összes hulladékmentes mensi eszközt

Ne legyen tabu a menstruáció, hiszen épp olyan természetes dolog, mint a szülés vagy a szoptatás. És most, hogy a férfiak már nincsenek velünk, mutatunk pár ötletet kedves hölgyek!

Egy átlagos boltba lépve két lehetőséget találunk a polcokon: egészségügyi betét és tampon. Persze más alternatívái is vannak az intimhigiéniának, amelyeket drogériákban meg is találhatunk, de a Műanyagmentes Július kihívás kereteiben pedig szeretnénk a hölgyeknek olyan termékeket mutatni, amelyek nem csak a környezetünket kímélik, de hosszútávon a pénztárcánk is hálás lesz. Előtte azonban megosztanánk egy már-már sokkoló információt.

Ha egy nő átlagosan 40 évig menstruál és ha egy ciklusa alatt 20 tampont használ el, az egy évben már 240 darab eldobott tampont jelenthet, ez a szám pedig élete során 9600 darabra növekszik.

Intimkehely

Talán a legismertebb eszköz a zerowaste menstruáció kapcsán. A menstruációs kehely orvosi szilikonból készül, amit a hüvelybe kell helyezni, enyhe vákuumot képezve akár 10-12 órán keresztül gyűjti magába gond nélkül a vért. Előnyei még, hogy a vákuumnak és tölcsérszerű kialakításának hála nincsenek kellemetlen szagok, nem csúszkál, így kényelmesebb is, mint egy tampon. Sokkal egészségesebb a tamponnál, hiszen a hüvely nem szívja fel a fehérítőt, ami a tamponban található és a Toxikus Sokk Szindróma is elkerülhető. Egy eszköz akár 5-10 évig is kiszolgálja a hölgyeket, és 4-5 doboz tampon árából be is tudjuk szerezni.

 

Ismét itt a július, mehet a Műanyagmentes hónap kihívás

Ismét itt a július, mehet a Műanyagmentes hónap kihívás

Egy kutatás szerint hetente annyi mikroműanyagot viszünk be a szervezetünkbe, mintha minden héten megennénk egy bankkártyát.

Mosható betét

Műanyagból készül, klórral fehérítik és kőolajszármazékokat tartalmaz, mi az? Az egészségügyi betét! Többször láttuk már nő kommentelőktől, hogy ne menjünk már vissza a középkorba, hogy a patakparton mossuk a betétet és a pelenkát. Jó hír, hogy nem is kell, a mosógép maradéktalanul kiszedi a foltokat, előzetes hidegvizes átöblítés után.

Ugyanolyan elven működik, mint egy átlagos betét, csak patentokkal kell rögzíteni. Egy-egy mosható betét élettartama nagyjából 5 évre tehető. Ügyesebbek akár otthon is elkészíthetik őket, hiszen megannyi varrásminta található hozzá az interneten.

 

 

Menstruációs bugyi

Az eddigiek közül talán ennek lehet egy kicsit borsosabb ára, de szinte biztos, hogy a legkényelmesebb megoldás, hosszútávon pedig ez is megtérül. Nagyon egyszerű, hiszen, mint egy bugyit, csak felvesszük, és az ég világon semmi más dolgunk nincs, mint később kimosni. Ennyi. Drogériákban szintén találkozhatunk vele, azonban, ha közben hazai vállalkozást is szeretnénk támogatni, akkor a This Is Redy termékeiről nem feledkezhetünk meg.

 

Forrás:Thisisredy

Ismertek még valamilyen hulladékmentes menstruációs eszközt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!