2021. 07. 29., Csütörtök, 14:03

Megnyitott a biciklis falatozó Nemesvámoson, sebtiben le is teszteltük őket

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, újdonság költözik Nemesvámosra egy biciklis falatozó személyében, csütörtökön pedig végre eljött a nyitás napja, amit természetesen rögtön ki is kellett, hogy próbáljunk, de ezt nem csak mi gondoltuk így, hiszen amíg a helyszínen tartózkodtunk, rengetegen megfordultak és csillapították náluk étvágyukat. Spoiler: megéri.

Nem is akármilyen büfé debütált, hiszen egy családi-baráti vállalkozásról van szó, ami már az egység hangulatában is visszaköszön. Volt szerencsénk beszélgetni Zentai Mónikával, aki elmondta, hogy négy barát találta ki, hogy csinálnak egy büfét saját kereteken belül: barátok, feleségek mind közösen dolgoznak a falatozóban. Az előkészületek már októberben elkezdődtek, bár az eredetileg májusra tervezett nyitás az építkezés miatt sajnos elhúzódott, de higgyétek el nekünk, megérte várni.

Próbáltunk mindent helyi termelőktől beszerezni, minél közelebbről - mesélte Mónika az ügyvezető-tulajdonos.

Már az étlapon is szemet szúr egy kis extra információ: az ételek meghatározó alapanyagának távolsága, nem is beszélve a házi kovászos bagettről, amit muszáj külön kiemelnünk, hiszen tényleg isteni finom volt. Bőven lehetett szemezgetni a felhozatalból, nekünk végül egy sajtos lepényre és a Grill Dog-ra esett a választásunk. Ahogy azt az említett étlapról megtudtuk, a mi ételeink alapanyagai is csupán 1-1 kilométert tettek meg a falatozóig.

Ár-érték arányban teljesen korrekt, méretre emberes, ízre pedig isteni, így tudnánk összefoglalni Kerekes Völgykapu konyháját. Egyébként mindkét fogás rendesen meg volt pakolva, így semmiképp sem volt egyszerű dolgunk az eltüntetésével, de persze azért bepusziltuk az egészet.

Italok és a szörpök sem hiányoztak a kínálatból, amik szintén a környékbeli termelőktől származnak, ilyen például a Stari sör is, a Balaton-felvidék első kézműves söre. A falatozó teljesen gyermekbarát, ezt mutatja több gyerekasztal és a saját játszótér is.

Plusz pont pedig a kedves kiszolgálásért is jár, a családias hangulat itt is megvan, szóval a falatozó nálunk mindenképpen ötösre vizsgázott, és tuti, hogy még benézünk hozzájuk. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: