2021. 11. 18., Csütörtök, 21:48

A tűlevélen és a műanyagon túl - Mutatjuk az 5 legmenőbb alternatív karácsonyfát

Közeledik a karácsony így hamarosan megindul a karácsonyfadömping. A dilemma pedig a szokásos: kivágott fenyő, élő, mű vagy egyik se? 

Ahány ház, annyi szokás, de vannak olyan hagyományok, amelyeket egyszerűen se nem akarunk, se nem tudunk elhagyni: az egyik ilyen a feldíszített karácsonyfa.

Neked is megszakad a szíved a gondolattól, hogy a kivágott karácsonyfa valójában egy kikerázott holttest? Nem gondoltál még úgy a karácsony legikonikusabb ékére, mint egy tetemre a nappali közepén amit hetekig nézegetsz, míg szép lassan el nem foszlik?

Ha nem az sem baj, de azért az biztosan ismerős amikor a családfő, legyen akár milyen vallásos és konzervatív a másodperc töredéke alatt magyarosra veszi a figurát és levegő nélkül hét-nyolc sor anyázás között hord ki lábon egy agyvérzést miközben próbálja befaragni azt a nyamvadt fenyő talpat. Vagy amikor a család a fa díszítése közben már legalább ötször levezette a feszkót a többieken.

Na, ha a felsoroltak közül bármelyik megérint, akkor az alternatív karácsonyfát neked találták ki. Se nem mű, se nem halott, nincs vele gond sőt, talpa sincs. Ráadásul az alternatív megoldások épp reneszánszukat élik, így bőven van miből ihletet meríteni. És nem, itt most nem a wunder-baum falra szögelésére gondolunk, szóval mielőtt elkezdenétek hazacipelni a műanyag fákat, mutatjuk a legmenőbb megoldásokat karácsonyra:

#1 Az "átlátszó" karácsonyfa: 

#2 Az falra akasztható kötéllétra fa:

#3 A jó értelemben low budgetos égősor karácsonyfa:

#4 A dzsenga fa:

#5 Végül, de nem utolsósorban a praktikus Karácsonyfa:

Neked melyik a kedvenced?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: