2022. 07. 21., Csütörtök, 07:36

KATA ellenes forgalomlassító demonstráció lesz ma Veszprémben

Veszprémet is elérte a KATA módosítása elleni tüntetéshullám, ma a megyeszékhelyen is demonstrálnak.

Csütörtök délután 16 órára jelentettek be forgalomlassító demonstrációt Veszprémbe, hogy ezzel is felhívják a figyelmet KATA törvény módosítására, a tárgyban elfogadott törvény igazságtalan, a kis adózók jelentős részét ellehetetlenítő tartalmára. Mint ismert múlt hét óta folyamatosak a tüntetések és a demonstrációk Budapesten és most már országosan is.

A tiltakozási hullámot az robbantotta ki, hogy a kormány egy nap alatt átnyomta a parlamenten a KATA adózási formát szinte teljes mértékben ellehetetlenítő törvénymódosítását, ami több százezer embert érint közvetlenül. Ezt követően először a fővárosban kezdődtek tüntetések és hídfoglalások, majd sorra csatlakoztak nagyobb, vidéki települések is.

A mai veszprémi akció, a KATA módosításán túl a "Rezsi törvény" átláthatatlan szabályozása ellen is tiltakozni fognak. Mint írják a szervezők, társadalmi nyomást szeretnének gyakorolni a politikai döntéshozókra, szolidaritást vállalva a napokban kezdődött Budapesti megmozdulások szereplőivel. A tüntetés délután 4 órakor fog kezdődni, a helyszín pedig a Budapest út lesz, a nagykörforgalom befelé vezető oldala.

Az esemény bejelentett tüntetés és a rendőrök biztosításával fog zajlani.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: