2023. 02. 28., Kedd, 11:41

Hamarosan elkészül a régi Heim Pál Gyermekkórház

Felgyorsultak az események: a Gyárkert átadását májusra várhatjuk, míg az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ építése pedig már befejező szakaszba lépett.

Több mint 25 évig állt elhagyottan, hamarosan azonban a mozgáskultúra kerülhet a főszerepbe az egykori gyermekkórház épületében, ahol a VEMÉV-SZER és a VeszprémBer munkájának köszönhetően teljeskörű felújítást és átalakítást kap az intézmény és környezete.

Befejező szakaszába léptek a veszprémi Acticity Mozgásközpont kivitelezési munkálatai: a patinás épület nagyszabású kulturális központtá történő átalakítása során többek között már az épületek melegburkolása és a beépített bútorok elhelyezése zajlik.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat részeként 2023 tavaszára valósul meg az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ elnevezésű projekt, amely a régi Heim Pál Gyermekkórház épületnek felújítását és átalakítását jelenti egy új, a kultúrát és az aktív kikapcsolódást is magában foglaló intézménnyé - írja a magyarepitok.hu

A két világháborút is megélt épület hamarosan új életre kel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: