Szeptember 19-én (pénteken) újra megrendezik a Nápolyi Pizzériák Éjszakáját, amelyhez idén több mint 50 pizzéria csatlakozik országszerte - köztük három Veszprém vármegyei résztvevő is: a veszprémi Nyomda Pizzát!, a herendi Mástészta, valamint az ajkai Pontjó Pizza.
Az esemény San Gennaro ünnepéhez kapcsolódik, amely Nápoly egyik legfontosabb vallási és kulturális eseménye. Ennek apropóján Magyarországon is egyre népszerűbb a Nápolyi Pizzériák Éjszakája, ahol nemcsak az eredeti receptúra szerint készült pizzát, de a pizzakészítők szenvedélyes munkáját is ünnepeljük. Szeptember 19-én, pénteken 17:00 és 22:00 között az eseményhez csatlakozó pizzériákban háromféle, előre kijelölt pizzát lehet megkóstolni 50%-os kedvezménnyel - természetesen csak amíg a készlet tart, hiszen a pizzák frissen készülnek, limitált mennyiségben.
A nápolyi pizza nem véletlenül került fel az UNESCO szellemi kulturális örökségek listájára: légiesen könnyű, hólyagos szélű és minden falatja Olaszország. Szerencsére ma már nem kell Nápolyig utaznunk, hogy ilyet ehessünk, elég csak EBBŐL a listából kinéznünk a legközelebbi pizzériát.
Hogyan működik a pizzafieszta?
1. Előfoglalás a NAPIEJ.HU-n:
A legtöbb pizzéria esetében online előjegyzés szükséges. Ehhez:
-
Lépj be a www.napiej.hu oldalra.
-
Keresd meg a pizzériát megyére vagy névre szűrve.
-
Foglalj időpontot, és jegyezd fel a foglaláshoz kapott kódot.
-
Érkezz pontosan a megadott időpontra, és a helyszínen mond be a felhasználóneved vagy a foglalási kódod.
2. Helyszíni érkezési sorrend:
Néhány hely nem fogad előfoglalást - itt érkezési sorrendben szolgálják ki a vendégeket, 17:00 és 22:00 között, amíg a készlet tart.
Fontos tudni, hogy az 50%-os kedvezmény csak 3, előre kijelölt pizzára érvényes, feltétváltoztatás nélkül.