2020. 12. 08., kedd, 14:27

Müller Cecília: Nem lehet választani a vakcinák közül

Azzal az oltóanyaggal kezdik majd az oltást, amelyet a leghatékonyabbnak ítélnek meg.

Müller Cecília kijelentette, hogy nem lehet választani a koronavírus-vakcinák között, mert szakmai alapon döntik el melyiket adják majd be -írja a HVGAmi szóba jöhet a sok közül az orosz Szputnyik V vakcina, amelyet már vizsgálnak is itthon, a Pfizer-BioNTech, az AstraZeneca az Oxfordi Egyetemmel közösen kifejlesztett koronavírus-oltásása, aminek egy gyártási hiba miatt meg kellet ismételniük tesztjeik egy részét, ezen kívül pedig pár napon belül megérkezik a kínai vakcina dokumenntációja. 

Így állnak a világban a COVID-19 vakcinák

Így állnak a világban a COVID-19 vakcinák

Általánosan elfogadott a tény: a koronavírusra a végső megoldás a vakcina. Nézzük, mik azok az oltások, amik a legelőrehaladottabb fázisban vannak jelenleg.

Az előző cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy elindult az regisztrációs felület, amelyen lehet jelentekzni a COVID-19 elleni oltásra. Azonban, hogy melyiket igényeljük meg az egyenlőre orosz rulett. Így rendkívül aktuális a kérdés: Beoltassam magam vagy inkább ne ?

Elindult az önkéntes igényfelmérő oldal a koronavírus-elleni vakcinák beadásáról

Elindult az önkéntes igényfelmérő oldal a koronavírus-elleni vakcinák beadásáról

A hétfői napon elindult a vakcinainfo.gov.hu, az oldal, ahol a lakosság jelezheti az igényét az önkéntes beoltatással kapcsolatban.

Ha teljesen tanácstalan vagy a témában akkor, valószínűleg az is maradsz és Lisziewicz Julianna immunológus válaszai sem segítenek sokat az amúgy sem könnyű döntésben.

...ööö

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!