2021. 03. 02., kedd, 10:48

Egyre jobban állunk az oltásokkal - Mutatjuk az aktuális oltási statisztikákat

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 100 főből 9,7 emberre jut legalább egy oltás, ezzel a régióban a legjobb statisztikákkal rendelkezünk.

A kormány ígérete szerint az elkövetkezendő hetekben jócskán meg fog emelkedni az átoltottság rátája, hiszen folyamatosan érkeznek a vakcinaadagok, most épp 280.000 egységnyi orosz Szputnyik-V-féle vakcina érkezik, valamint 6,5 millióról 10 millió 870 ezer adagra emelték a lekötött Pfizer-BioNTech vakcinák számát.

A napokban parlamenti szinten került elő, hogy a magyar kormány sokallotta a Moderna vakcináit, így nem foglalt le belőlük annyit, mint amit a kvótájuk megengedett volna, ezzel szemben egyes források szerint a Sinopharm (kínai) vakcina még többe kerül.

 

Néhány európai ország jelezte, hogy nem fog olyan oltást elfogadni, ami nincs az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezve. Az oltást igazoló plasztikkártyával kapcsolatban az a fejlemény érkezett, hogy nem kerül rá az oltóanyag típusa, azt nem tudni konkrétan, hogy ez egy válasz lenne arra, hogy nem mindenki fogadná el az oltásokat.

 

Szokásosan az Our World In Data Org. adatait használjuk, a koronavírus tájékoztatóoldalról megtudjuk, hogy több, mint 721 ezer beoltott ember van, 100 főből 9,7 emberre jut oltás. A régióban Ausztriában 7,17, Szlovákiában 8,04, Romániában 7,97, Horvátországban 4,73 és Szlovéniában 8,3 főre jut 100-ból oltás. Az Uniós átlag 7,43.

 

Az elmúlt hetekhez képest jelentősen több embert oltottak be hazánkban, ez annak is köszönhető, hogy már 5 féle oltóanyag áll rendelkezésre. A kormány ígérete szerint, akik eddig regisztráltak, akár már húsvétra megkaphatják az első adag vakcinájukat.

 

Ti már regisztráltatok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!