2021. 09. 30., csütörtök, 10:54

A YouTube tiltani fogja az oltásellenes videókat

Az oltásokra vonatkozó új irányelvekkel bővítik az irányelveket a YouTubeon.

Bővíti a Youtube az egészségüggyel kapcsolatos irányelveit, hiszen minden olyan tartalom tiltott lesz a videómegosztón, ami akár a WHO (Egészségügyi Világszervezet), akár a helyi hatóságok által regisztrált oltásokhoz kapcsolódik. Nem tölthetnek fel olyan videót a felhasználók amelyben azt állítják, hogy a vakcina krónikus mellékhatásokkal jár vagy nem valós információkat állítanak az oltóanyagokról.

Megjelent a letöltés gomb a Youtube-on

Megjelent a letöltés gomb a Youtube-on

A "Hogyan tudok Youtube videót letölteni?" az egyik leggyakoribb kérdés a videómegosztót használók körében. Ez eddig csak külső, vírusgyanús oldalakkal volt lehetséges, nemrég azonban elkezdett a letöltés gombbal kísérletezni a cég. 

A szabályok eddig csak a koronavírus elleni oltásokra vonatkoztak, ezt kiterjesztették mást oltásokra is. Azok a videók továbbra is maradhatnak, amik a vakcinák szabályozásáról, pozitív, illetve negatív hatásokról és tesztelésről szólnak. Ugyanúgy megengedettek a tudományos párbeszédek és a tapasztalatok megosztása, amíg a tartalmuknak nem célja a dezinformáció terjesztése.

A Youtube tavaly októberig 130 ezer videót távolított el a témában.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!