2022. 10. 11., Kedd, 11:29

Benyomva vezetett ezért bevitték, de nem zavarta, még aznap újra elfogták részegen

Ugyan, ezek után mi baj lehet, gondolta. Hát egy napon belül duplázott a veszprémi férfi, úgyhogy egy szép kis bírságot is kapott.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei október 10-én 11 óra 40 perckor a 72-es főúton, Litér belterületén intézkedés alá vontak egy 60 éves férfit, aki személyautójával közlekedett. Az igazoltatáskor alkoholszondát alkalmaztak a veszprémi sofőrrel szemben, mert felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy szeszesitalt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt. Az ellenőrzés pozitív eredményt mutatott, ezért az egyenruhások a férfit elfogták és további mintavétel céljából előállították. A járművezető által kifújt légalkohol érték miatt büntető feljelentés tettek - vezetői engedélyének elvétele mellett - járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt. A rendőrök ezt követően szabadon bocsátották a veszprémi lakost.

Nem sokkal később, 13 óra 30 perckor a 60 éves férfi ismét a fentebb megjelölt helyszínen közlekedett gépkocsijával, ezért őt újra intézkedés alá vonták a járőrök. A helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat még mindig pozitív értéket jelzett, így őt ismét előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. Ellene a második cselekményért - a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - 100.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások. 

Gratula!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: