2024. 03. 13., Szerda, 11:32

Maradjon? - Egy veszprémi férfi kipofozta a csereberepontot a Cholnokyn

Többen összefognának, hogy ne szüntesse meg a Vksz Zrt. ezt a jó kezdeményezést.

Bosszankodás helyett, Nagy József fogta magát és összerakta a Cholnokyn található csere pontot. Erre egyébként volt már példa korábban, de most egy kicsit más a helyzet. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a VKSZ Zrt. kedden közleményt adott ki, miszerint megszüntetik a Cholnokyn kijelölt csere-bere pontot, ugyanis egyre több alkalommal találták azt kifogásolható állapotban, oda nem illő tárgyak társaságában, ebben a formában pedig nem üzemelhet tovább. 

Áldatlan állapotban a Cholnokyn a csere-bere pont, megszüntetik

Áldatlan állapotban a Cholnokyn a csere-bere pont, megszüntetik

Sokan, amolyan személyes lerakóként használták.

A kezdeményezés azért jött létre, hogy jó állapotú, tiszta, de megunt eszközöknek, kisebb tárgyaknak adjon második otthont, a fenntartható szemlélet jegyében - de sajnos elharapództak a dolgok. Hiába a felhívás, mi is látjuk, hogy ez így nem oké...

, DE sokan szeretik és ez egy igazán szuper kezdeményezés, szóval akár adhatnánk neki még egy esélyt, nem?

Napi jó fej - Civilek vágták rendbe a cserebere pontot

Napi jó fej - Civilek vágták rendbe a cserebere pontot

Van, aki puffogás helyett, inkább rendbe szedte a Cholnokyn található csere pontot. Példaértékű!

Igen, tudjuk, hogy sokan tojnak a szabályokra, de sokan vannak azok is, akik önkéntes módon segítenék tovább a csere-bere pont működését egy kis rendrakással. Pontosan úgy, ahogy történt ez a minap is. Egy veszprémi úriember, a 48 éves Nagy József, aki egyébként éppen a Vksz Zrt. kertészeti osztályának munkatársa, kedden fogta magát és rendbe vágta a pontot, és elmondta nekünk azt is, hogy:

Szeretek odajárni, szoktam is, látom, hogy sokan jönnek-mennek, szeretik ezt a helyet és rendeltetésszerűen használják. Én magam is elviszem azokat a tárgyakat otthonról, ami nekünk már nem kell, de másnak jó szolgálatot tehet és cserélek olyan tárgyakra, ami nekünk jön jól.

Egyébként a VKSZ Zrt-nél dolgozom a kertészeten. 

Tegnap a megszüntetés híre hallatán odamentem és egyedül, egy óra alatt rendbe tettem. Nem volt egy nagy dolog. A használhatatlan dolgokat a szelektívbe vittem. 

Én nagyon remélem, hogy ez az egész menthető, sőt jó lenne a városban máshol is ilyen pontokat létesíteni. Tudom vállalni, hogy hetente, két hetente odamegyek, ránézek és rendbe teszem, amit kell. Tudom, hogy többen vannak így, velük össze tudnánk fogni, hogy ez többet ne forduljon elő.

 

Szóval ti mit mondtok, adhatnának neki még egy esélyt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: